Lichidarea mucegaiului din pereți

Lichidarea mucegaiului din pereți

Renovarea clădirilor vechi este o problemă dificilă, mai ales în cazul unor structuri de construcții afectate de umezeală și mucegai. Eliminarea cu succes a umezelii din pereți și lichidarea igrasiei, necesită profesionalism și materiale de construcții speciale. Suntem furnizori de plăci, pentru izolații cu aplicații multiple.

Domenii de utilizare:

  • pereţi cu mucegai şi umezeală excesivă,
  • blocuri de locuinţe din beton armat,
  • izolarea interioară a clădirilor aparţinând monumentelor istorice.

Avantaje:

  • eliminarea totală a infecțiilor cu mucegai din pereți,
  • reabilitarea pereților deteriorați prin umezeala excesivă,
  • îmbunătățirea climatului din încăperile de locuit,
  • reducerea cheltuielilor de încălzire,
  • plăci de construcții naturale și sănătoase.

 

Panourile cu care lucrăm, sunt elemente plane ușoare, realizate prin proces tehnologic continuu, dintr-un amestec omogen de silicat de calciu si fibre celulozice. Panourile sunt destinate placării pereților interiori, pereților afectați de umezeală, igrasie, umiditate excesivă.

Panourile se realizează la dimensiuni tipizate, 1000 x 500 mm. În prezent se produc panouri cu grosimea de 20, 25 sau 50 mm.

Panourile au o porozitate ridicată (peste 80% celule deschise) și o rezistență scăzută la difuzia vaporilor de apă (µ între 4,9 si 9,5) corespunzătoare clasei “practic permeabil” conform normei DIN 52615:2005.

Datorită procentului ridicat de pori deschiși, panourile prezintă proprietăți absorbante, astfel încât acumulează excesul de umiditate din suport, exces pe care îl cedează treptat sub formă de vapori -aerului din încăperi. Panourile pot prelua un volum de apă, de peste două ori mai mare, decât volumul propriu.

Punerea în operă al panourilor, se realizează cu adezivi specifici (anti condens), direct pe suporturile minerale, cu exces de umiditate: zidărie din cărămidă, beton sau beton armat, tencuială etc. Astfel, lichidarea mucegaiului din pereți este deosebit de eficientă.

Conductivitatea termică scăzută al materialului utilizat (cca.0,052 W/m²K) conferă panourilor -caracteristici termoizolante.

Tencuielile uscate realizate cu aceste panouri, pot să fie finisate prin aplicarea unui glet de egalizare, cu același material anti condens, utilizat ca adeziv, și văruire sau vopsire cu produse pe bază de silicați, permeabile la vaporii de apă.

Dacă aveți întrebări, Vă rugăm să ne contactați!