Optimizarea energetică a clădirilor

Optimizarea energetică a clădirilor

Criza energetică globală şi reducerea rapidă a stocurilor de resurse energetice fosile ne obligă să realizăm construcții eficiente din punct de vedere energetic, clădiri prevăzute cu instalații de încălzire-răcire cu consum minim de energie. Astfel, optimizarea energetică a clădirilor devine unul dintre cele mai importante obiective economice pe plan mondial.

În cadrul procesului de proiectare al clădirilor, dorința realizării unor structuri foarte eficiente din punct de vedere energetic, ne face de multe ori să uităm de efectele negative ale unor soluții tehnice, care pot duce la reducerea nivelului calitativ al climatului şi confortului din încăperi, ducând implicit la reducerea randamentului uman şi la degradarea confortului din încăperi.

Principalele greșeli de proiectare:

  • proiectarea unor încăperi cu înălțime mică (pe baza ideii de a reduce volumul de aer încălzit), având ca efect negativ reducerea cantității de oxigen şi producerea unei senzații de oboseală şi disconfort;
  • proiectarea unor clădiri “super izolate“ cu pereţi etanșeizați şi tâmplărie ultra performantă din punct de vedere al coeficientului de rezistență la transfer termic.

În acest caz dezavantajul este eliminarea totală a ventilării naturale a încăperilor, realizarea unui “climat cu aer artificial“ care necesită pe o parte instalații foarte scumpe de tratare a aerului, tubulaturi de ventilație dezavantajoase atât ca elemente de cost de investiție, cât şi ca elemente de întreținere.

În aceste medii “artificiale“, persoanele care petrec multe ore, zile sau mulţi ani de muncă, prezintă la început simptome de disconfort, depresie, nervozitate şi oboseală, iar efectul pe termen lung al acestor simptome este în general apariția unei boli cronice, care distruge organismul. Toate greșelile pot fi eliminate prin utilizarea covoarelor capilare.

Optimizarea energetică a clădirilor, utilizând sistemele capilare de încălzire și răcire, duce la realizarea unor instalații deosebit de eficiente din punct de vedere energetic și în timpul utilizării clădirilor dv. puteți beneficia de condiții de confort deosebite, cu estetică arhitecturală inegalabilă. Silențiozitatea perfectă al sistemelor capilare asigură posibilitatea realizării aplicațiilor speciale, ca săli de operație, săli de recuperare postoperatorie, săli de studio, săli de radio, săli de ședințe -cu cerințe deosebite, etc.

Pentru detalii, nu ezitați să ne contactați!