Protecție pasivă la foc

Protecție pasivă la foc

Protecția pasivă la foc a clădirilor începe să devină mai exigentă, datorită prescripțiilor normativelor, care se referă la calitatea construcțiilor.

Ținând cont de numărul relativ mare de incendii, care în marea lor majoritate s-ar putea preveni, -dacă ar fi asigurate condițiile de calitate ale elementelor de construcții, în condițiile prescrise de normative -materialele de construcții rezistente la foc, care se pot îngloba în structurile construcțiilor, devin din ce în ce mai cunoscute.

Fabricanții de materiale rezistente la foc au un bogat sortiment de produse de protecţie pasivă la foc:

  • plăci rezistente la foc pentru pereţi despărţitori;
  • tavane şi plăci pentru protecţia structurilor din oţel;
  • canale de aer rezistente la foc din plăci de silicat de calciu;
  • canale de cabluri rezistente la foc;
  • sisteme de protecţie antifoc pentru protecţia la foc a ţevilor şi cablurilor;
  • vopsele termorezistente;
  • geam termorezistent;

Una dintre cerințele cele mai dese de protecție pasivă la foc, este cea de protecția la foc al planșeelor din otel şi al planșeelor din beton armat, prin îmbrăcarea elementelor portante cu plăci rezistente la foc. Datorită proprietăților deosebite ale acestor materiale, ele asigură siguranța în exploatare a structurilor portante și în condiții de incendiu.

Sistemul de plăci rezistente la foc, montate sub nivelul tavanului portant, previne propagarea focului dintr-o încăpere în alta, asigurând posibilitatea evacuării persoanelor din încăperile afectate de foc, în condiții de siguranță, protejând sistemele de cabluri și instalații pozate în structura tavanului.

Sistemul poate fi utilizat la orice tip de plafon, cu deschiderile dintre punctele de fixare de până la 3 m. Pot fi utilizate şi corpuri de iluminat înglobate în tavan. Structura tavanului poate fi completată și cu izolații termice sau fonice.

Tavanele false realizate din plăcile rezistente la foc, sunt estetice și ușor de montat, asigurând siguranța maximă în special în încăperile cu aglomerări de persoane.Rezistența la foc poate să ajungă și la 3-4 ore, în funcție de cerința impusă de arhitect. Protecția pasivă la foc contribuie în mod esențial, la calitatea construcțiilor.

Vă stăm la dispoziție cu soluții speciale pentru proiectele de construcții!