Pereții clădirilor sunt suprafețele prin care se pierde cea mai multă energie termică.

Prin utilizarea pereților radianți de încălzire și de răcire cu capilare ultra-performante, se pot realiza economii importante de energie termică. Sistemele capilare asigură cel mai bun confort și cea mai mică factură…

Un mare avantaj al acestor aplicații este dinamica formei. Practic, covoarele capilare pot acoperi pereți de orice formă, plană, curbată, cilindrică, undulată, denivelată, eliptică, etc.
În cazul mansardelor cu pereți înclinați, soluția încălzirii și răcirii prin capilare, devine cea mai eficientă soluție, în special datorită dezaerisirii deosebit de rapide, simple și sigure precum și datorită volumului mic de apă, tencuielii de grosime foarte mică, încărcărilor statice neglijabile.

Nu este nevoie de strat de mortar masiv la tencuire, ca la pereții clasici de încălzire și de răcire, deoarece grosimea covoarelor capilare înglobate în stratul de mortar al pereților este de 5 mm, iar grosimea maximă a tencuielii este de maxim 1 cm.

Sistemele capilare funcționează cu temperatura maximă al agentului termic de încălzire 37ºC, (la răcire 17ºC), cu ecart de temperatură de 2ºC. Se pot realiza pereți radianți cu eficiență deosebită (conținut de apă foarte mic 0,3 litri/mp), cu metode de execuție deosebit de simple.

Cel mai important avantaj al realizării pereților radianți de încălzire și răcire, cu covoare capilare, pe lângă faptul că nu este nevoie de strat gros de tencuială (ca la încălzirea clasică în pereți), este reacția deosebit de rapidă a pereților de încălzire și răcire prin capilare.

Consum minim de energie, confort maxim, silențiozitate, eficiență – referințe impresionante.