Pereți radianți încălzire și răcire
Pereti radianti incalzite

Pereți radianți încălzire și răcire

Prin utilizarea pereților radianți de încălzire și de răcire cu capilare ultra-performante, se pot realiza economii semnificative de spațiu și de energie termică.

La realizarea acestor pereți nu este nevoie de strat de mortar masiv la tencuire, ca la pereții clasici de încălzire și de răcire, deoarece grosimea covoarelor capilare înglobate în stratul de mortar al pereților este de 5 mm, iar grosimea maximă a tencuielii este de maxim 1 cm.

Sistemele capilare funcționează cu temperatura maximă al agentului termic de încălzire 37ºC, de răcire 17ºC, cu ecart de temperatură de 2ºC. Se pot realiza pereți radianți cu eficiență deosebită (conținut de apă foarte mic 0,3 litri/mp), cu metode de execuție deosebit de simple.

Cel mai important avantaj al realizării pereților radianți de încălzire și răcire, cu covoare capilare, pe lângă faptul că nu este nevoie de strat gros de tencuială (ca la încălzirea clasică în pereți), este reacția deosebit de rapidă a pereților de încălzire și răcire prin capilare.

Masivitatea structurii care acoperă covoarele capilare, este mult mai mică, decât cea de la sistemele clasice de încălzire prin pereți, astfel, termostatul dă semnal la actuatorul circuitului hidraulic al încălzirii și în câteva minute, se simte încălzirea în încăpere. La sistemele clasice, cu tencuială groasă, această reacție al sistemului poate să dureze și mai multe ore.

Date tehnice — Grafice / Poze

Pereti radianti incalzire si racire
Pereti radianti incalzire si racire
Pereti radianti incalzire si racire

Este important de menționat faptul, că răcirea prin pereți poate să fie realizată în condiții energetice deosebit de eficiente, prin intermediul covoarelor capilare. Pe lângă execuția lucrării în condiții foarte simple, reacția rapidă al sistemului, silențiozitatea și temperatura de lucru deosebit de confortabilă (temperatura pe tur nu coboară sub 17ºC) asigură utilizatorului un confort deosebit, pe lângă cea mai mare eficiență energetică.

Un alt avantaj al acestor aplicații este dinamica formei. Practic, covoarele capilare pot acoperi pereți de orice formă, plană, curbată, cilindrică, undulată, denivelată, eliptică, etc.

În cazul mansardelor cu pereți înclinați, soluția încălzirii și răcirii prin capilare, devine cea mai eficientă soluție, în special datorită dezaerisirii deosebit de rapide, simple și sigure precum și datorită volumului mic de apă, tencuielii de grosime foarte mică, încărcărilor statice neglijabile.

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați!