Încălzire și răcire capilară
Încălzire și răcire capilară

Încălzire și răcire capilară

Sistemele capilare sunt instalațiile de încălzire și răcire, care pot să asigure suprafețe radiante de joasă temperatură, cu câmp termic omogen, fiind capabile de satisfacerea celor mai înalte cerințe de: -confort -performanță -economicitate.

Metoda încălzirii și răcirii de confort cu covoare capilare, constă în temperarea aerului din încăperi, transferul de căldură efectuându-se prin tavan, pardoseală sau pereți. Prin intermediul acestei tehnologii performante, pe lângă condițiile excepționale de confort, se asigură silențiozitatea maximă şi instalațiile sunt complet înglobate în suprafața elementelor de construcții (în tavan, pardoseală sau pereți).

În condițiile actuale de criză energetică globală, capilarele corespund celor mai înalte exigenţe tehnice, fiind cele mai performante soluții de încălzire şi răcire –la ora actuală- în lume.

După câștigarea medaliei de aur de la Interclima din Paris, sistemele de încălzire și răcire capilară au fost intens mediatizate și rezultatele nu au întârziat: foarte mulți proiectanți ale celor mai importante proiecte europene (clădirea parlamentului de la Berlin, sediile centrale ale diferitelor bănci, sediile marilor companii multinaționale, spitale şi multe case de locuit, vile, hoteluri, etc) au ales sistemul capilar de încălzire şi răcire.

Încălzirea şi răcirea prin intermediul sistemelor capilare, este o concepție complet nouă de abordare a problematicii confortului termic în clădirile de locuit, în clădirile social culturale sau/şi în aplicațiile industriale. În mileniul trei, proiectarea clădirilor este axată pe alegerea unor soluții de asigurare a confortului termic, în primul rând -prin resurse energetice regenerabile, în general pompe de căldură. Astfel, energia disponibilă în natură este transferată în sistemele de încălzire şi răcire, asigurând confort maxim la nivelul minim al cheltuielilor lunare.

Orice tip de pompă de căldură sau orice tip de centrală termică, cu funcționare pe orice combustibil (deci orice sistem primar de alimentare cu energie termică) poate fi racordat la sistemele de încălzire și răcire capilară, cu obținerea celui mai ridicat randament dintre toate sistemele de încălzire/răcire existente în prezent, la nivel global. 

Dacă aveți întrebări, Vă stăm la dispoziție!