Pardoseli radiante încălzite
pardoseli radiante incalzite

Pardoseli radiante încălzite

Prin utilizarea pardoselilor radiante încălzite, ultra performante cu capilare, se pot realiza economii semnificative de spațiu și de energie termică.

La realizarea acestor pardoseli radiante nu este nevoie de strat de beton masiv, ca la pardoselile radiante clasice.

Sistemele capilare funcționează cu temperatura maximă al agentului termic de încălzire 37ºC, cu ecart de temperatură de 2ºC.

Se pot realiza pardoseli radiante eficiente (conținut de apă foarte mic 0,3 litri/mp), cu metode de execuție deosebit de simple, care operează în câmp termic radiant, omogen, de joasă temperatură.

Pardoselile radiante încălzite sunt cea mai eficientă și cea mai performantă soluție, deoarece agentul termic este apa, capilarele lucrează cu conținut de apă foarte mic, eficiența sistemului de încălzire radiantă fiind de 4 ori mai mare, decât eficiența sistemelor de încălzire cu aer.

Se pot realiza economii semnificative de energie și de spațiu.

Date tehnice — Grafice / Poze

La realizarea pardoselilor radiante, se pune accent pe simplificarea soluției din punct de vedere al execuției. În general, se disting două feluri de aplicații, -pardoseli încălzite, care funcționează pe o structură monolit din beton armat, respectiv -pardoseli încălzite, realizate cu instalarea covoarelor capilare pe plăci de suport uscat.

În ambele cazuri, este indicată realizarea unei izolații termice între covoarele capilare și suprafața plăcii de beton armat-respectiv al suprafeței de suport, pentru creșterea eficienței energetice ale încălzirii.

În cazul al doilea-la suport din plăci uscate, este indicată utilizarea sistemelor metalice de fixare a plăcilor, -sau utilizarea șipcilor din lemn, realizând astfel un gol între suprafața inferioară a plăcii de suport și structura portantă. Acest strat de aer de aproximativ 3 cm, se comportă ca un strat de  termoizolație, și crește foarte mult eficiența energetică a pardoselii radiante încălzite.

Cel mai important avantaj al realizării pardoselilor radiante încălzite cu covoare capilare, pe lângă faptul că nu este nevoie de beton gros (ca la încălzirea clasică în pardoseală), este reacția deosebit de rapidă a pardoselii încălzite prin capilare. Masivitatea structurii care acoperă covoarele capilare de încălzire, este mult mai mică, decât cea de la sistemele clasice de încălzire prin pardoseală, astfel, termostatul dă semnal la actuatorul circuitului hidraulic al încălzirii și în câteva minute, se simte încălzirea în încăpere. La sistemele clasice, cu beton gros, această reacție al sistemului poate dura și mai multe ore.

Un alt avantaj al acestor aplicații este dinamica formei. Practic, covoarele capilare pot acoperi suprafețe de orice formă. Soluția încălzirii și răcirii prin capilare, devine cea mai eficientă soluție, în special datorită dezaerisirii deosebit de rapide, simple și sigure precum și datorită volumului mic de apă, șapei de grosime foarte mică, încărcărilor statice neglijabile.

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați!