Clădiri cu structură ușoară

Clădiri cu structură ușoară

La clădirile, care sunt realizate din structuri ușoare, metalice sau din lemn, integrarea capilarelor în elementele de construcții, care delimitează încăperea, este deosebit de simplă și eficientă.

În unele cazuri, la anumite tehnologii de execuție a panourilor prefabricate, din care se construiesc clădirile cu structură ușoară, capilarele pot fi integrate în tavane, pardoseli sau chiar și în pereți, și în condiții de atelier, elementele de structură fiind finisate și montate ulterior pe șantier.

Avantajul capilarelor, la aplicațiile în clădiri de structură ușoară este, că elemente tehnice sunt total invizibile/ascunse. Sistemul de încălzire-răcire cu covoare capilare are o înălțime constructivă deosebit de redusă și, din acest motiv, poate fi complet integrat în structurile de delimitare ale încăperilor (pardoseli, tavane și pereți).

La sistemul capilar – covoarele capilare sunt permanent invizibile, chiar și atunci, când acestea sunt acoperite numai cu un strat subțire de tencuială.

Schimbarea culorii suprafeței tencuielii, așa-numitele umbre de cupru (care apar frecvent atunci când sunt instalate țevi metalice în pereți), nu apar în cazul tuburilor capilare realizate din polipropilenă.

Date tehnice — Grafice / Poze

Flexibilitatea maximă a covoarelor capilare ajută fabricanții de clădiri cu structură ușoară, să proiecteze orice formă de suprafețe, rectangulare, circulare, casetate, cu scafe sau cu nișe, pentru că sistemul capilar se livrează la comandă, în aproape orice dimensiune și cu orice tip de covoare. Covoarele capilare au un grad atât de ridicat de flexibilitate, încât pot fi adaptate ușor chiar și la suprafețe curbate (bolți) sau la tipuri speciale de tavane.

Este posibilă integrarea unor goluri în covoare, pentru instalarea ușoară a corpurilor de iluminat, tubulaturilor de aer, grilelor de ventilație, senzorilor, cablurilor, etc. Sistemul de tuburi capilare oferă arhitecților și proiectanților o libertate practic nelimitată cu privire la design și aspect.

Nu numai covoarele capilare, dar și întregul sistem capilar necesită un spațiu considerabil mai mic, decât sistemele clasice. Acest lucru devine evident atunci, când se efectuează comparații cu sistemele de ventilație și de aer condiționat clasice. Sistemele de încălzire și răcire cu covoare capilare au reacție rapidă, cea ce este un avantaj deosebit, în cazul structurilor de construcții, cu pereți de masivitate redusă.

Având în vedere, că aceste structuri de construcții nu au o capacitate mare de stocare a energiei termice, cu ajutorul automatizării digitale se pot realiza sisteme de încălzire și de răcire capilară, care răspund imediat și permanent la cerințele de energie termică.

Capilarele sunt soluțiile ideale pentru clădiri cu pereți multistrat, pereți cu fațade ventilate, lucrări de optimizare energetică, lucrări de renovări, atât în domeniu industrial, cât și la clădiri de birouri, vile, spitale, hoteluri, case  de locuit, sau clădiri cu destinație specială.