Confort Optim

Confort optim

Sistemul de încălzire-răcire cu covoare capilare funcționează fără curenți și fără zgomot. Din această cauză, adesea este denumit „sistemul silențios de răcire”. Schimbul de energie prin radiație corespunde condițiilor naturale și oferă o senzație de confort. În plus, suprafețele radiante prezintă un profil de temperatură foarte uniform -câmp termic radiant, omogen, de joasă temperatură – fără fluctuații majore -datorită interspațiilor mici dintre tuburile capilare. În consecință, fiecare utilizator beneficiază de condiții identice de confort, iar discuția „tradițională” despre locurile de muncă cu confort termic mai bun sau mai puțin bun, devine de domeniul trecutului.

Spre deosebire de sistemele capilare, care funcționează cu agent termic apă, sistemele clasice de aer condiționat utilizează aer răcit, care creează disconfort și îmbolnăviri.

În sistemele convenționale, cantități mari de aer sunt introduse în încăperi, la temperaturi mult sub nivelul confortului.

Acest lucru reduce nu numai confortul persoanelor din încăperi, dar este foarte des asociat și cu riscuri asupra sănătății. În afară de riscul aferent și de zgomotul asociat, o problemă care apare foarte des este igiena precară al sistemelor de aer condiționat (ca rezultat al ne schimbării la timp al filtrelor de aer, mucegaiului care apare în zonele cu umiditate ridicată, prafului depus pe lamele și pe filtre, bacteriilor care se răspândesc pe suprafața filtrelor, etc.).

Control individual cu timp de reacție deosebit de scurt. Fiecare zonă poate fi controlată individual și ușor de către regulatoarele de temperatură din încăperi.

Reglarea valorilor de referință ale temperaturii interioare, duce la o schimbare apreciabilă a condițiilor din încăpere în câteva minute. Sistemele capilare au cel mai scurt timp de reacție.