Spitale, școli, clădiri de birouri

Spitale, școli, clădiri de birouri

Sistemul de încălzire-răcire cu covoare capilare are o înălțime constructivă deosebit de redusă și, din acest motiv, poate fi complet integrat în structurile de delimitare ale încăperilor (pardoseli, tavane și pereți). La sistemul capilar – covoarele capilare sunt permanent invizibile, chiar și atunci, când acestea sunt acoperite numai cu un strat subțire de tencuială. Invizibilitatea sistemului conferă siguranța persoanelor din încăperi, astfel-la spitale, la școli și la clădirile de birouri, sistemele capilare sunt cele mai economice și performante.

Spre deosebire de sistemele capilare, care funcționează cu agent termic apă, sistemele clasice de aer condiționat utilizează aer răcit, care creează disconfort și îmbolnăviri.

În sistemele convenționale, cantități mari de aer sunt introduse în încăperi, la temperaturi mult sub nivelul confortului.

Acest lucru reduce nu numai confortul persoanelor din încăperi, dar este foarte des asociat și cu riscuri asupra sănătății. În afară de riscul aferent și de zgomotul asociat, o problemă care apare foarte des este igiena precară al sistemelor de aer condiționat (ca rezultat al ne schimbării la timp al filtrelor de aer, mucegaiului care apare în zonele cu umiditate ridicată, prafului depus pe lamele și pe filtre, bacteriilor care se răspândesc pe suprafața filtrelor, etc.).

Aceste dezavantaje pot fi eliminate, prin utilizarea sistemelor capilare, în toate clădirile de spitale, școli și birouri.